
Pop up
Pop up på Sjöfartshuset
Några gånger om året går det att boka bord som på en vanlig restaurang.. Då lagar vi det vi tycker allra bäst om och hyllar våra favorit råvaror som är bäst i säsong just då! Och matchar drycken därtill.
Vi bjuder ibland in gästkockar, kollegor och vinproducenter.
Ibland dukar vi runda bord i vår matsal (community table) och ibland dukar vi upp i våra vackra salonger.
Håll utkik, kan komma fler höjdpunkter under året.

Pop up menyer
Alla hjärtans dag 2026
Vi kommer att servera en 3-rätters meny med de finaste råvaror i säsong
En hyllning till den norska skreitorsken
895:-/p
-
Fänkålsgravad skrei
Kärnmjölk - Pepparrot - Pumpa - Libbsticka - Krusbär
-
Smörstekt skreikind
Havskräftsbisque - Skaldjursravioli - Friterad svartrot - Tryffel
-
Glasbakad & eldad skreirygg
Sauce bordelaise - Ramslökskapris - Ostronskivling - Rosenkål - Mandelpotatiscrème
-
Mjölkchoklad & blodapelsin
Sri Lanka kanel - Karamel - Lönnsirap - Pecannöt - Brynt smör
Valborgsmiddag med vit sparris och vårprimörer i fokus
Meny 795:-/p
-
Vit sparrissoppa
Lättrökt Hjälmargös - Bakat primörägg - Gotländsk grön sparris - Spritärtor - Rapsskott - Ramslök
-
Kokt vit tysk frilandsparris
Gräslökssmörsås - Lenrimmad regnbågslax - Färsk stenbitsrom - Krispig potatis - Örter, grönt & skott från Mia
-
Variation på rabarber & jordgubbar
Vanilj & Bourbonglass - Maräng - Vaniljcrème - Smördeg
Middag med fokus på vilt & svamp
895:-/p
-
Lättrökt rådjurs tataki
Kräm på jordärtskocka & grillat äpple - Brynt smör - Friterad ostronskivling - Vintertryffel - Mandel - Parmesan
-
Stekt vildandsbröst
Mousseline - Sellerirot - Kantareller - Svartvinbär - Fermenterad svampsmörsås
-
Pepparstek hjortrygg
Rostad toppmurkelgrädde - Svamptartlette - Crème på röda äpplen - Confiterad potatis - Grillad hjortsky
-
Lättsockrade hjortron
Punchglass - Granskott - Mandelkaka - Syrad grädde - Maräng

Kontakt:
- Telefon 08-24 33 70
- Email sjofartshuset@sjofartshuset.se
- Adress Skeppsbron 10 111 30 Stockholm