_DSF5613

Pop up

Pop up på Sjöfartshuset

Några gånger om året går det att boka bord som på en vanlig restaurang.. Då lagar vi det vi tycker allra bäst om och hyllar våra favorit råvaror som är bäst i säsong just då! Och matchar drycken därtill. 

Vi bjuder ibland in gästkockar, kollegor och vinproducenter. 

Ibland dukar vi runda bord i vår matsal (community table) och ibland dukar vi upp i våra vackra salonger. 

Håll utkik, kan komma fler höjdpunkter under året. 

_DSF5600

Alla hjärtans dag 2026

Vi kommer att servera en 3-rätters meny med de finaste råvaror i säsong

En hyllning till den norska skreitorsken

895:-/p

  • Fänkålsgravad skrei

    Kärnmjölk - Pepparrot - Pumpa - Libbsticka - Krusbär

  • Smörstekt skreikind

    Havskräftsbisque - Skaldjursravioli - Friterad svartrot - Tryffel

  • Glasbakad & eldad skreirygg

    Sauce bordelaise - Ramslökskapris - Ostronskivling - Rosenkål - Mandelpotatiscrème

  • Mjölkchoklad & blodapelsin

    Sri Lanka kanel - Karamel - Lönnsirap - Pecannöt - Brynt smör

Valborgsmiddag med vit sparris och vårprimörer i fokus

Meny 795:-/p

  • Vit sparrissoppa

    Lättrökt Hjälmargös - Bakat primörägg - Gotländsk grön sparris - Spritärtor - Rapsskott - Ramslök

  • Kokt vit tysk frilandsparris

    Gräslökssmörsås - Lenrimmad regnbågslax - Färsk stenbitsrom - Krispig potatis - Örter, grönt & skott från Mia

  • Variation på rabarber & jordgubbar

    Vanilj & Bourbonglass - Maräng - Vaniljcrème - Smördeg

Middag med fokus på vilt & svamp

895:-/p

  • Lättrökt rådjurs tataki

    Kräm på jordärtskocka & grillat äpple - Brynt smör - Friterad ostronskivling - Vintertryffel - Mandel - Parmesan

  • Stekt vildandsbröst

    Mousseline - Sellerirot - Kantareller - Svartvinbär - Fermenterad svampsmörsås

  • Pepparstek hjortrygg

    Rostad toppmurkelgrädde - Svamptartlette - Crème på röda äpplen - Confiterad potatis - Grillad hjortsky

  • Lättsockrade hjortron

    Punchglass - Granskott - Mandelkaka - Syrad grädde - Maräng