_DSF5530

Menyer

Spännande gastronomi i 1600-talshus

Vårt kök och pâtisserie är Sjöfartshusets hjärta. Här skapar vi mathistoria och lagar all mat från grunden med stor passion, glädje och nyfikenhet.

I köket använder vi bara de bästa råvarorna och strävar efter att allt ska vara medvetet, hållbart, närodlat och ekologiskt i så stor mån som möjligt.

Vi föreslår ett antal välkomponerade menyer i varierande prisklasser, men är alltid mottagliga för egna idéer om middagar eller teman. I samråd med köksmästaren har vi bland annat bjudit på tryffelgästspel, ”dining in the dark”, 70- och 80-tals-middagar, italienska gästspel, specialskrivna vinmakarmenyer, sjurätters menyer och mycket mer.

_DSF5480

Kontakta oss

Våra menyer nedan kan bokas för ett minsta antal om 15 personer. Är ni färre erbjuder vi månadens meny som ni hitta under aktuellt på startsidan eller meny enligt ök med köksmästaren.

Vår köksmästare, tillsammans med sitt grymt duktiga köksteam, skräddarsyr även tilltugg, menyer och upplägg så att det ska passa just till ditt speciella tillfälle.

Kontakta oss för offert och boka gärna tid för ett möte och visning av huset. Välkommen med er förfrågan.

(Avvikelser på menyn kan förekomma beroende på väder och tillgång av råvaror under de aktuella säsongerna.)

_DSF5546

Disputationsmiddag

PRIS: 1125:-/pers. inkl. moms
Erbjudandet gäller fredagar

Exempelmeny

(Fisk eller vegetariska alternativ är självklart möjligt)
Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong.
Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

  • Välkomstdrink i salongerna

    1 gl. Cava

  • Mosaik på svensk regnbåge

    Kålrabbi – Purjolök – Dill – Pepparrot – Kärnmjölk

  • Hjortinnanlår

    Jordärtskocka – Borettalök – Vildpeppar – Fermenterad havtorn – Grillad hjortsky

  • Bourbonglass

    Lingon – Sockerkaka – Saltkola – Granskott – Maräng – Gårdsgrädde

  • Dryck

    1 gl. vin till förrätt
    1 gl. vin till varmrätt

  • Kaffe / Te

    i salongerna

Aktuella menyer

3-5-rättersmenyer

Menyerna är anpassade för upp till 60 gäster, är ni fler kan mindre justeringar göras i samråd med er. Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

Våra tilltugg

  • 95:-/st (85:-)
    Pocherat ostron

    Syrad grädde – Pepparrot – Dill – Grönt äpple

  • 110:-/st (98:-)
    Kalixlöjrom

    Petit choux – Lagrad ost – Riven äggula – Syrad lök – Gräslök

  • 95:-/st (85:-)
    Tryffeltoast

    Pata negra – Karamelliserad lök – Gruyère

  • 95:-/st (85:-)
    Petit choux

    Vintertryffel – Hasselnötter – Gammel knas – Krispig lök

  • 165:-/st (147:-)
    Stör Caviar (Husa gold 8gr. )

    Petit choux – Syrad grädde – Picklad schalottenlök – Gräslök

  • 35:-/p (31:-)
    Jordnötter / Salta Pinnar / Chips
  • 65:-/st (58:-)
    Friterade Marconamandlar / Marinerade Oliver

Canapéer

  • Osetra caviar

    Syrad grädde – Rökt äggula – Syrad lök

  • Hummer

    Sveciaost – Krondill – Citron

  • Anklever

    Sauternes – Hasselnöt

  • 110:-/st (98:-)
    Sotad oxtartar

    Shiitake – Tryffel – Parmesan

  • Skagen

    Löjrom – dill – Citron

  • Grillad Avokado

    Löjrom – Silverlök – Gräslök

  • Regnbågslax

    Citron – Rökt forellrom – Dill

  • Rökt ren

    Pepparrot – Krasse – Sotad lök

  • 85:-/p (76:-)
    Tryffel

    Parmesan – Hasselnöt

Oktober - December

  • 865:- (772:-)
    Meny 1
    • Hummer Bisque

      Mousselin på pilgrimsmussla & råräka – Råstekt hummer – Fermenterad kålrabbi – Grönt från Mia – Espelettepeppar – Bergamott

    • Svampfylld & glaserad vaktel

      Halstrad anklever – Barigoulekokt & friterad sellerirot – Svenska plommon – Grillad pepparsky

    • ELLER Gräddstekt hälleflundra

      Saltbakade rödbetor från Lilla Labäck – Fermenterade svarta vinbär – Karamelliserad lök – Skum av blåmussla & persilja – Sauce Périgueux

    • Vanilj & kardemummaglass

      Hasselnötsbrownie – Mjölkchokladbavaroise – Salt chokladkola – Inlagda körsbär

  • 805:- (719:-)
    Meny 2

    Vegetarisk meny med fokus på säsongens råvaror

  • 1595:- (1424:-)
    Meny 3
    • Färsk kokt hummer

      Variation på tomat – Ingefära – Fermenterad vit sparris – Tomatvatten – Goa krasse

    • Gäddmousselin

      Champagnesås – Osetra caviar – Forellrom – Syrad gurka – Pommes Parisienne – Smördeg

    • Rosastekt ripbröst

      Kalvbräss – Sauce de épices, Bräserad svamp – Vinterkål – Smörad svampdashi

    • Sotad rådjursfilé

      Madeira -& grönpepparsky – Bräckt anklever – Körsbär – Pistage – Tryffel – Persiljerot

    • Valrhonachoklad

      Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot

  • 835:- (746:-)
    Meny 4

    Gäller från mitten av november t.o.m december

    • Bordsbuffé

      Hantverkssill x 3 – Rökbakad svensk regnbåge – Gubbröra med Kalixlöjrom – Potkäs – Rågbröd – Dillkokt potatis

    • Confiterad julanka

      Ank- & grönpepparkorv – Grillade plommon – Tryffel – Vinterkål – Madeirasky

    • Valrhonachoklad

      Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot

  • Pris: 145:- (129:-)
    Lägg till en ostservering mellan varmrätt och desser

    Smörstekt brioche med ostcrème
    riven gruyère, lagrad balsamico, färsk tryffel och stekt mandel
    alt.

    Tre sorters ost efter säsong
    25 gr./st. serveras med Sjöfartshusets marmelad, syrat smör samt körsbär- och valnötsbröd

Affärslunch

Förgyll dagen här på Sjöfartshuset lite extra med att boka affärslunch.
Vi erbjuder en skön avslappnad miljö i kulturhistoriska matsalar. affärsunchen serveras i Neptunisalen på våning fyra, vill ni sitta avskilt i chambre separee och kanske ha ett privat möte i samband med lunchen går det självklart att lösa.

(affärslunchen bokas för minimum 6 personer och måste bokas 3 dagar i förväg)
Här nedan ser du exempel på menyer, vi skriver dock menyer i närhet till ert besök för att kunna erbjuda er råvaror då de är som allra bäst.

1.

2 rätter: 402:-/pers. exklusive moms

  • Glasbakad & lättrökt pilgrimsmussla

    med krassecrème, blåmusslor, citronette, inkokt vit sparris och örter

  • Helstekt kalventrecôte

    med Sauce Bearnaise, Espelettepeppar, friterad färsk majs, glödbakad purjo och tomat

2.

3 rätter: 518:-/pers. exklusive moms

  • Liten kalvråbiff

    med dillcrème ”aigre doux” lökaska, variation av morot och friterad silverlök

  • Rimmad & kokt torskrygg

    med brynt smör, pocherat lantägg, pepparrot, picklade senapsfrön och marinerad bladpersilja

  • Choklad & vit nougatterrine

    med punschpannacotta, hallonsorbet och chokladjord

Vickning

Meny

Inom parentes anger priset ex moms.

  • 110:- (98:-)
    Liten råbiff smaksatt

    med kapris, dijonsenap, schalottenlök och hyvlad rödbeta på kavring

  • 85:- (76:-)
    Gubbröra

    toppad med vispad crème fraiche och löjrom på pumpernickel

  • 85:- (76:-)
    Stekta Merguez korvar

    med bröd, friterad schalottenlök och hemgjord senap

  • 85:- (76:-)
    Janssons frestelse

    med surdegsknäcke och ost

  • 85:- (76:-)
    Pytt i panna

    med stekt ägg och picklade rödbetor

  • 45:- (40:-)
    Kokt Wienerkorv

    med bröd, friterad lök, Sjöfartshusets senap och ketchup

December - Julmeny

Stämningsfull jul på Sjöfartshuset..

Njut av mathantverk och dryck i julens smaker på Skeppsbron med en fantastisk utsikt mot Stockholms ström och Kinneviksgranen. Ett par hus från Stockholms slott erbjuder vi julstämning i eleganta och exklusiva paradvåningar och en härlig rustik vindsvåning.
I år har köksmästaren skapat en meny bestående av 3 eller 4 rätter med smak och doft av julen. Börja kvällen med en glögg och pepparkaka med Stiltonmousse & fikon.

Julmeny 2024

746:-/p
(835:- inkl. moms)

  • Bordsbuffé

    Hantverkssill x 3 – Rökbakad svensk regnbåge – Gubbröra med Kalixlöjrom –
    Potkäs – Rågbröd – Dillkokt potatis

  • Confiterad julanka

    Ank- & grönpepparkorv – Grillade plommon – Tryffel – Vinterkål – Madeirasky

  • Valrhonachoklad

    Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot

Dryckespaket

438:-
(547:- inkl. moms)
*Ev. påfyllning av vin och snaps debiteras efter åtgång

  • Glögg

    med russin & mandel, pepparkaka, Stiltonmousse & fikon

  • Nils Oscar God Lager, 33cl. samt 4cl. Sjöfartssnaps*
  • 1 gl. vin*
  • 1 gl. dessertvin
  • 36:- (40:-)
    Kaffe

Lägg till en klassisk julvickning

  • Pris: 76:- (85:- inkl. moms)
    Ekologisk senapsgriljerad julskinka

    på nybakat vörtbröd

Drinktilltugg

Inom parentes anger priset ex moms.

Meny

  • 110:-/st (98:-)
    Oestra caviar

    Syrad grädde – Rökt äggula – Syrad lök

  • 110:-/st (98:-)
    Hummer

    Sveciaost – Krondill – Citron

  • 110:-/st (98:-)
    Anklever

    Sauternes – Hasselnöt

  • 110:-/st (98:-)
    Sotad oxtartar

    Shiitake – Tryffel – Parmesan

  • 85:-/st (76:-)
    Skagen

    Löjrom – Dill – Citron

  • 85:-/st (76:-)
    Grillad avokado

    Löjrom – Silverlök – Gräslök

  • 85:-/st (76:-)
    Regnbågslax

    Citron – Rökt forellrom – Dill

  • 85:-/st (76:-)
    Rökt ren

    Pepparrot – Krasse – Sotad lök

  • 85:-/st (76:-)
    Tryffel

    Parmesan – Hasselnöt

  • 35:-/p (31:-)
    Jordnötter / Salta Pinnar / Chips
  • 65:-/st (58:-)
    Friterade Marconamandlar / Marinerade Oliver