Menyer
Spännande gastronomi i 1600-talshus
Vårt kök och pâtisserie är Sjöfartshusets hjärta. Här skapar vi mathistoria och lagar all mat från grunden med stor passion, glädje och nyfikenhet.
I köket använder vi bara de bästa råvarorna och strävar efter att allt ska vara medvetet, hållbart, närodlat och ekologiskt i så stor mån som möjligt.
Vi föreslår ett antal välkomponerade menyer i varierande prisklasser, men är alltid mottagliga för egna idéer om middagar eller teman. I samråd med köksmästaren har vi bland annat bjudit på tryffelgästspel, ”dining in the dark”, 70- och 80-tals-middagar, italienska gästspel, specialskrivna vinmakarmenyer, sjurätters menyer och mycket mer.
Kontakta oss
Våra menyer nedan kan bokas för ett minsta antal om 15 personer. Är ni färre erbjuder vi månadens meny som ni hitta under aktuellt på startsidan eller meny enligt ök med köksmästaren.
Vår köksmästare, tillsammans med sitt grymt duktiga köksteam, skräddarsyr även tilltugg, menyer och upplägg så att det ska passa just till ditt speciella tillfälle.
Kontakta oss för offert och boka gärna tid för ett möte och visning av huset. Välkommen med er förfrågan.
(Avvikelser på menyn kan förekomma beroende på väder och tillgång av råvaror under de aktuella säsongerna.)
Disputationsmiddag
PRIS: 1125:-/pers. inkl. moms
Erbjudandet gäller fredagar
Exempelmeny
(Fisk eller vegetariska alternativ är självklart möjligt)
Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong.
Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.
-
Välkomstdrink i salongerna
1 gl. Cava
-
Mosaik på svensk regnbåge
Kålrabbi – Purjolök – Dill – Pepparrot – Kärnmjölk
-
Hjortinnanlår
Jordärtskocka – Borettalök – Vildpeppar – Fermenterad havtorn – Grillad hjortsky
-
Bourbonglass
Lingon – Sockerkaka – Saltkola – Granskott – Maräng – Gårdsgrädde
-
Dryck
1 gl. vin till förrätt
1 gl. vin till varmrätt -
Kaffe / Te
i salongerna
Aktuella menyer
3-5-rättersmenyer
Menyerna är anpassade för upp till 60 gäster, är ni fler kan mindre justeringar göras i samråd med er. Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.
Våra tilltugg
-
95:-/st (85:-)
Pocherat ostron
Syrad grädde – Pepparrot – Dill – Grönt äpple
-
110:-/st (98:-)
Kalixlöjrom
Petit choux – Lagrad ost – Riven äggula – Syrad lök – Gräslök
-
95:-/st (85:-)
Tryffeltoast
Pata negra – Karamelliserad lök – Gruyère
-
95:-/st (85:-)
Petit choux
Vintertryffel – Hasselnötter – Gammel knas – Krispig lök
-
165:-/st (147:-)
Stör Caviar (Husa gold 8gr. )
Petit choux – Syrad grädde – Picklad schalottenlök – Gräslök
-
35:-/p (31:-)
Jordnötter / Salta Pinnar / Chips
-
65:-/st (58:-)
Friterade Marconamandlar / Marinerade Oliver
Canapéer
-
Osetra caviar
Syrad grädde – Rökt äggula – Syrad lök
-
Hummer
Sveciaost – Krondill – Citron
-
Anklever
Sauternes – Hasselnöt
-
110:-/st (98:-)
Sotad oxtartar
Shiitake – Tryffel – Parmesan
-
Skagen
Löjrom – Dill – Citron
-
Grillad Avokado
Löjrom – Silverlök – Gräslök
-
Regnbågslax
Citron – Rökt forellrom – Dill
-
Rökt ren
Pepparrot – Krasse – Sotad lök
-
85:-/p (76:-)
Tryffel
Parmesan – Hasselnöt
Oktober - December
-
865:- (772:-)
Meny 1
-
Hummer Bisque
Mousselin på pilgrimsmussla & råräka – Råstekt hummer – Fermenterad kålrabbi – Grönt från Mia – Espelettepeppar – Bergamott
-
Svampfylld & glaserad vaktel
Halstrad anklever – Barigoulekokt & friterad sellerirot – Svenska plommon – Grillad pepparsky
-
Eller Gräddstekt hälleflundra
Saltbakade rödbetor från Lilla Labäck – Fermenterade svarta vinbär – Karamelliserad lök – Skum av blåmussla & persilja – Sauce Périgueux
-
Vanilj & kardemummaglass
Hasselnötsbrownie – Mjölkchokladbavaroise – Salt chokladkola – Inlagda körsbär
-
-
805:- (719:-)
Meny 2
Vegetarisk meny med fokus på säsongens råvaror
-
1595:- (1424:-)
Meny 3
-
Färsk kokt hummer
Variation på tomat – Ingefära – Fermenterad vit sparris – Tomatvatten – Goa krasse
-
Gäddmousselin
Champagnesås – Osetra caviar – Forellrom – Syrad gurka – Pommes Parisienne – Smördeg
-
Rosastekt ripbröst
Kalvbräss – Sauce de épices - Bräserad svamp – Vinterkål – Smörad svampdashi
-
Sotad rådjursfilé
Madeira -& grönpepparsky – Bräckt anklever – Körsbär – Pistage – Tryffel – Persiljerot
-
Valrhonachoklad
Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot
-
-
835:- (746:-)
Meny 4
Gäller från mitten av november t.o.m december
-
Bordsbuffé
Hantverkssill x 3 – Rökbakad svensk regnbåge – Gubbröra med Kalixlöjrom – Potkäs – Rågbröd – Dillkokt potatis
-
Confiterad julanka
Ank- & grönpepparkorv – Grillade plommon – Tryffel – Vinterkål – Madeirasky
-
Valrhonachoklad
Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot
-
-
Pris: 145:- (129:-)
Lägg till en ostservering mellan varmrätt och desser
Smörstekt brioche med ostcrème
riven gruyère, lagrad balsamico, färsk tryffel och stekt mandel
alt.
Tre sorters ost efter säsong
25 gr./st. serveras med Sjöfartshusets marmelad, syrat smör samt körsbär- och valnötsbröd
Nyårsmeny 2024
Meny & dryckespaket 2195kr/p (ink moms)
-
Pocherat ostron
Pepparrot - Kärnmjölk - Grönt äpple - Dill
-
Tartar på hängmörad oxe
Karameliserad lök - Rostatad kycklinggrädde - Tryffel
-
Svensk löjrom
Creme på Aztek gold - Syrad grädde - Brynt smör - Silverlök - Friterad jordärtskocka - Krasse
-
Kalvfilé Rossini
Bräckt anklever - Tryffelsky - Vinterkål - Terrine på potatis & gräddkokt selleri - Färsk tryffel
-
”Baked alaska”
Champagnemousse - Hallonsorbet - Lime - Italiensk maräng - Cointreau
Januari - Februari
-
865:-(772:-)
Meny 1.
-
Kryddgravad & eldad regnbåge
Enrisrökt Regnbågsrom - Pepparrotskum - Kålrotsblommor - Grönt äpple - Vasslekokt potatis - Riven äggula
-
Canard Challandais
Stekt bröst - Mousselin av låret - Brynt smörbakad rödbeta - Créme på saltbakade rödbetor - Urfapeppar - Eldad lök - Shisu - Grillad anksky
-
Valrhonachoklad pudding
Körsbörssorbet - Sockerstekta Valenciamandlar - Amarettocreme - Inlagda körsbär
-
865:-(772:-)
Meny 2.
-
Tartar på sotad & lättrökt hjort
Rostad svampcreme - Shalottenlök - Chitake - Gröna enbär - Svartrot - Lingon
-
Rimmad & bakad torskrygg
Creme på lantäggula & vit soya - Råräkor - Forellrom - Purpurkål - Krispig lök - Gräslökssmörsås
-
Nypon & Havtorn
Havtornsorbet - Vanilj & Tonkabönscreme - Vitchoklad & limeterrin - Mandelbiskvier - Nyponsoppa
-
Meny 3. 865:-(772:-)
-
Glasbakad kammussla
Grillad kokosgrädde - Lime - Asiatisk basilika - Goa krasse - Chisu - Ponzupärlor - Plommonsesam - Grön chili
-
Sotad & glaserad Ibericorygg
Tjärsirap - Vinteräpple - Kastanj & hasselnötsmör - Tryffel - Jordärtskocka - Rosettkål - Oxsvanssky
-
Blodapelsinsorbet
Vitchokladcremeux - Grön Sichuan - Fänkål - Citrussallad - Sirapsflarn - Lakritsskum
Affärslunch
Förgyll dagen här på Sjöfartshuset lite extra med att boka affärslunch.
Vi erbjuder en skön avslappnad miljö i kulturhistoriska matsalar. affärsunchen serveras i Neptunisalen på våning fyra, vill ni sitta avskilt i chambre separee och kanske ha ett privat möte i samband med lunchen går det självklart att lösa.
(affärslunchen bokas för minimum 6 personer och måste bokas 3 dagar i förväg)
Här nedan ser du exempel på menyer, vi skriver dock menyer i närhet till ert besök för att kunna erbjuda er råvaror då de är som allra bäst.
1.
2 rätter: 495:-/pers. exklusive moms
-
Glasbakad pilgrimsmussla
Kärnmjölk - Grön chili - Pozupärlor - Sesam - Gurka - Kålrabbi
-
Vildpepparstekt kalventrecôte
Sauce Bearnaise - Espelettepeppar - Friterad majs - Glödbakad purjolök - Plommontomat
2.
3 rätter: 595:-/pers. exklusive moms
-
Tartar på hängmörad oxe
Rostad svampcréme - Hasselnötter - Sotad & picklad Schalottenlök - Badger Flame - Vattenkrasse
-
Rimmad & bakad torskrygg
Brynt smör - Räkor - Bakat lantägg - Pepparrot - Grillad citron - Persilja
-
Valrhonachoklad pudding
Anarettocreme - Inlagdkörsbär - Valencia mandel - Lönnsirapsflarn - Körsbärssorbet
Vickning
Meny
Inom parentes anger priset ex moms.
-
110:- (98:-)
Liten råbiff
med kapris, dijonsenap, schalottenlök och hyvlad rödbeta på kavring
-
85:- (76:-)
Gubbröra
toppad med vispad crème fraiche och löjrom på pumpernickel
-
85:- (76:-)
Stekt Merguez korv
med bröd, friterad schalottenlök och hemgjord senap
-
85:- (76:-)
Janssons frestelse
med surdegsknäcke och ost
-
85:- (76:-)
Pytt i panna
med stekt ägg och picklade rödbetor
-
65:- (52:-)
Kokt korv med bröd
friterad lök, gurkmajonnäs, senap och ketchup
December - Julmeny
Stämningsfull jul på Sjöfartshuset..
Njut av mathantverk och dryck i julens smaker på Skeppsbron med en fantastisk utsikt mot Stockholms ström och Kinneviksgranen. Ett par hus från Stockholms slott erbjuder vi julstämning i eleganta och exklusiva paradvåningar och en härlig rustik vindsvåning.
I år har köksmästaren skapat en meny bestående av bordsbuffé, varmrätt och dessert med smak och doft av julen. Börja kvällen med en glögg och pepparkaka med Stiltonmousse & fikon.
Julmeny 2024
746:-/p
(835:- inkl. moms)
-
Bordsbuffé
Tre sorters hantverkssill – Rökbakad svensk regnbågslax med tillbehör – Gubbröra med Kalixlöjrom –
Potkäs – Rågbröd – Dillkokt potatis -
Confiterad julanka
Ank- & grönpepparkorv – Grillade plommon – Färsk tryffel – Vinterkål – Madeirasky
-
Valrhonachoklad
Kärnmjölksglass – Körsbär – Bourbon – Saltkola – Mandel – Muskot
Dryckespaket
438:-
(547:- inkl. moms)
*Ev. påfyllning av vin och snaps debiteras efter åtgång
-
Glögg
med russin & mandel, pepparkaka, Stiltonmousse & fikon
-
Nils Oscar God Lager, 33cl. samt 4cl. Sjöfartssnaps*
-
1 gl. vin*
-
1 gl. dessertvin
-
36:- (40:-)
Kaffe
Lägg till en klassisk julvickning
-
Pris: 76:- (85:- inkl. moms)
Ekologisk senapsgriljerad julskinka
på nybakat vörtbröd
Drinktilltugg
Inom parentes anger priset ex moms.
Meny
-
110:-/st (98:-)
Oestra caviar
Syrad grädde – Rökt äggula – Syrad lök
-
110:-/st (98:-)
Hummer
Sveciaost – Krondill – Citron
-
110:-/st (98:-)
Anklever
Sauternes – Hasselnöt
-
110:-/st (98:-)
Sotad oxtartar
Shiitake – Tryffel – Parmesan
-
85:-/st (76:-)
Skagen
Löjrom – Dill – Citron
-
85:-/st (76:-)
Grillad avokado
Löjrom – Silverlök – Gräslök
-
85:-/st (76:-)
Regnbågslax
Citron – Rökt forellrom – Dill
-
85:-/st (76:-)
Rökt ren
Pepparrot – Krasse – Sotad lök
-
85:-/st (76:-)
Tryffel
Parmesan – Hasselnöt
-
35:-/p (31:-)
Jordnötter / Salta Pinnar / Chips
-
65:-/st (58:-)
Friterade Marconamandlar / Marinerade Oliver
Kontakt:
- Telefon 08-24 33 70
- Email sjofartshuset@sjofartshuset.se
- Adress Skeppsbron 10 111 30 Stockholm