_DSF5530

Menyer

Spännande gastronomi i 1600-talshus

Vårt kök och pâtisserie är Sjöfartshusets hjärta. Här skapar vi mathistoria och lagar all mat från grunden med stor passion, glädje och nyfikenhet.

I köket använder vi bara de bästa råvarorna och strävar efter att allt ska vara medvetet, hållbart, närodlat och ekologiskt i så stor mån som möjligt.

Vi föreslår ett antal välkomponerade menyer i varierande prisklasser, men är alltid mottagliga för egna idéer om middagar eller teman. I samråd med köksmästaren har vi bland annat bjudit på tryffelgästspel, ”dining in the dark”, 70- och 80-tals-middagar, italienska gästspel, specialskrivna vinmakarmenyer, sjurätters menyer och mycket mer.

_DSF5480

Kontakta oss

Våra menyer nedan kan bokas för ett minsta antal om 15 personer. Är ni färre erbjuder vi månadens meny som ni hitta under aktuellt på startsidan eller meny enligt ök med köksmästaren.

Vår köksmästare, tillsammans med sitt grymt duktiga köksteam, skräddarsyr även tilltugg, menyer och upplägg så att det ska passa just till ditt speciella tillfälle.

Kontakta oss för offert och boka gärna tid för ett möte och visning av huset. Välkommen med er förfrågan.

(Avvikelser på menyn kan förekomma beroende på väder och tillgång av råvaror under de aktuella säsongerna.)

_DSF5546

Disputationsmiddag

PRIS: 1125:-/pers. inkl. moms
Erbjudandet gäller fredagar

Exempelmeny

(Fisk eller vegetariska alternativ är självklart möjligt)
Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong.
Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.

  • Välkomstdrink i salongerna

    1 gl. Cava

  • Mosaik på svensk regnbåge

    Kålrabbi – Purjolök – Dill – Pepparrot – Kärnmjölk

  • Hjortinnanlår

    Jordärtskocka – Borettanalök – Vildpeppar – Fermenterade havtorn – Grillad hjortsky

  • Bourbonglass

    Lingon – Sockerkaka – Saltkola – Granskott – Maräng – Gårdsgrädde

  • Dryck

    1 gl. vin till förrätt
    1 gl. vin till varmrätt

  • Kaffe / Te

    i salongerna

Aktuella menyer

3-5-rättersmenyer

Menyerna är anpassade för upp till 60 gäster, är ni fler kan mindre justeringar göras i samråd med er. Råvarorna kan komma att ändras beroende på väder, tillgång och säsong. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar.
Inom parentes anger priset exkl. moms.

Våra tilltugg

  • 95:-/st (85:-)
    Pocherat ostron

    Syrad grädde – Pepparrot – Dill – Grönt äpple

  • 110:-/st (98:-)
    Kalixlöjrom

    Petit choux – Lagrad ost – Riven äggula – Syrad lök – Gräslök

  • 95:-/st (85:-)
    Tryffeltoast

    Pata negra – Karamelliserad lök – Gruyère

  • 95:-/st (85:-)
    Petit choux

    Vintertryffel – Hasselnötter – Gammel knas – Krispig lök

  • 165:-/st (147:-)
    Stör Caviar (Husa gold 8gr. )

    Petit choux – Syrad grädde – Picklad schalottenlök – Gräslök

  • 35:-/p (31:-)
    Jordnötter / Salta Pinnar / Chips
  • 65:-/st (58:-)
    Friterade Marconamandlar / Marinerade Oliver

Canapéer

  • Osetra caviar

    Syrad grädde – Rökt äggula – Syrad lök

  • Hummer

    Sveciaost – Krondill – Citron

  • Anklever

    Sauternes – Hasselnöt

  • 110:-/st (98:-)
    Sotad oxtartar

    Shiitake – Tryffel – Parmesan

  • Skagen

    Löjrom – Dill – Citron

  • Grillad Avokado

    Löjrom – Silverlök – Gräslök

  • Regnbågslax

    Citron – Rökt forellrom – Dill

  • Rökt ren

    Pepparrot – Krasse – Sotad lök

  • 85:-/p (76:-)
    Tryffel

    Parmesan – Hasselnöt

Januari - Februari

  • 865:- (772:-)
    Meny 1.
  • Kryddgravad & eldad regnbåge

    Enrisrökt Regnbågsrom - Pepparrotsskum - Kålrotsblommor - Grönt äpple - Vasslekokt potatis - Riven äggula

  • Canard Challandais

    Stekt bröst - Mousseline av låret - Brynt smörbakad rödbeta - Crème på saltbakade rödbetor - Urfapeppar - Eldad lök - Shiso - Grillad anksky

  • Valrhonachokladpudding

    Körsbärssorbet - Sockerstekta Valenciamandlar - Amarettocrème - Inlagda körsbär

  • 865:- (772:-)
    Meny 2.
  • Tartar på sotad & lättrökt hjort

    Rostad svampcrème - Schalottenlök - Shiitake - Gröna enbär - Svartrot - Lingon

  • Rimmad & bakad torskrygg

    Crème på lantäggula & vit soja - Råräkor - Forellrom - Purpurkål - Krispig lök - Gräslökssmörsås

  • Nypon & Havtorn

    Havtornssorbet - Vanilj- & tonkabönscrème - Vit choklad- & limeterrine - Mandelbiskvier - Nyponsoppa

  • Meny 3. 865:- (772:-)
  • Glasbakad kammussla

    Grillad kokosgrädde - Lime - Asiatisk basilika - Goakrasse - Shiso - Ponzupärlor - Plommonsesam - Grön chili

  • Sotad & glaserad Ibericorygg

    Tjärsirap - Vinteräpple - Kastanj- & hasselnötsmör - Tryffel - Jordärtskocka - Rosettkål - Oxsvanssky

  • Blodapelsinsorbet

    Vit chokladcrèmeux - Grön sichuan - Fänkål - Citrussallad - Sirapsflarn - Lakritsskum

  • 865:- (772:-)
    Meny 4

    Vegetarisk meny med fokus på säsongens råvaror

Affärslunch

Förgyll dagen här på Sjöfartshuset lite extra med att boka affärslunch.
Vi erbjuder en skön avslappnad miljö i kulturhistoriska matsalar. affärsunchen serveras i Neptunisalen på våning fyra, vill ni sitta avskilt i chambre separee och kanske ha ett privat möte i samband med lunchen går det självklart att lösa.

(affärslunchen bokas för minimum 6 personer och måste bokas 3 dagar i förväg)
Här nedan ser du exempel på menyer, vi skriver dock menyer i närhet till ert besök för att kunna erbjuda er råvaror då de är som allra bäst.

1.

2 rätter: 495:-/pers. exklusive moms

  • Glasbakad pilgrimsmussla

    Kärnmjölk - Grön chili - Pozupärlor - Sesam - Gurka - Kålrabbi

  • Vildpepparstekt kalventrecôte

    Sauce Bearnaise - Espelettepeppar - Friterad majs - Glödbakad purjolök - Plommontomat

2.

3 rätter: 595:-/pers. exklusive moms

  • Tartar på hängmörad oxe

    Rostad svampcrème - Hasselnötter - Sotad & picklad Schalottenlök - Badger Flame - Vattenkrasse

  • Rimmad & bakad torskrygg

    Brynt smör - Räkor - Bakat lantägg - Pepparrot - Grillad citron - Persilja

  • Valrhonachokladpudding

    Amarettocrème - Inlagda körsbär - Valenciamandel - Lönnsirapsflarn - Körsbärssorbet

Vickning

Meny

Inom parentes anger priset ex moms.

  • 110:- (98:-)
    Liten råbiff

    med kapris, dijonsenap, schalottenlök och hyvlad rödbeta på kavring

  • 85:- (76:-)
    Gubbröra

    toppad med vispad crème fraiche och löjrom på pumpernickel

  • 85:- (76:-)
    Stekt Merguez korv

    med bröd, friterad schalottenlök och hemgjord senap

  • 85:- (76:-)
    Janssons frestelse

    med surdegsknäcke och ost

  • 85:- (76:-)
    Pytt i panna

    med stekt ägg och picklade rödbetor

  • 65:- (52:-)
    Kokt korv med bröd

    friterad lök, gurkmajonnäs, senap och ketchup

DRYCK

APERITIF
Champagne från 150:-/glas (120:-)
Mousserande vin från 110:-/glas (88:-)

VIN
Vitt vin / Rött vin från 525:-/fl. (420:-)

ÖL
Öl II, 50cl. Mariestad 3,5%, 75:-/ fl. (60:-)
Öl III, 33cl. div. sorter, från 75:-/fl. (60:-)
Lager från 75:-/fl. (60:-)
IPA från 80:-/fl. (60:-)

BORDSDRYCK
Läsk, mineralvatten, lättöl 33cl.
39:-/fl. (35:-)

ALKOHOLFRI DRYCK
Richard Juhlin mousserande 110:-/gl (88:-)
Johannes Leitz Ein Zwei Zero Riesling 450:-/fl. (402:-)
Div. alkoholfri dryck öl, must, juice, ginger beer etc. från 60:- (54:-)

SNAPS
från 112:-/4cl (90:-)

AVEC
Div. sorter från 112:-/4cl. (90:-)



*inom parentes anger pris exkl. moms.

Drinktilltugg

Inom parentes anger priset ex moms.

Drinktilltugg

  • 110:-/st (98:-)
    Osetra caviar

    Syrad grädde – Rökt äggula – Syrad lök

  • 110:-/st (98:-)
    Hummer

    Sveciaost – Krondill – Citron

  • 110:-/st (98:-)
    Anklever

    Sauternes – Hasselnöt

  • 110:-/st (98:-)
    Sotad oxtartar

    Shiitake – Tryffel – Parmesan

  • 85:-/st (76:-)
    Skagen

    Löjrom – Dill – Citron

  • 85:-/st (76:-)
    Grillad avokado

    Löjrom – Silverlök – Gräslök

  • 85:-/st (76:-)
    Regnbågslax

    Citron – Rökt forellrom – Dill

  • 85:-/st (76:-)
    Rökt ren

    Pepparrot – Krasse – Sotad lök

  • 85:-/st (76:-)
    Tryffel

    Parmesan – Hasselnöt

  • 35:-/p (31:-)
    Jordnötter / Salta Pinnar / Chips
  • 65:-/st (58:-)
    Friterade Marconamandlar / Marinerade Oliver