Ring så ses vi här!
+468243370
sjofartshuset@sjofartshuset.se
Skeppsbron 10 111 30 STOCKHOLM
KLASSISKT, ELEGANT & TIDLÖST
Instagram Feed
Search
 

Sjöfartshusets take away och drive through

TAKE AWAY
SJÖFARTSHUSETS DRIVE THROUGH, PRISVÄRT OCH
MEDVETET MATHANTVERK PÅ DE BÄSTA RÅVARORNA.

Vi erbjuder nu utkörning i Stockholmsområdet i samarbete med Ryska Posten, bor du utanför, hör av dig för offert !
City 125 kr
Närförort 250 kr
Ytterförort 375 kr
(priser inkl moms)

”JULGÅVAN 2020” 8/12

Nu när vi inte kan påverka Gods Business ser vi vad vi kan göra med Our Business!
Just nu piggar vi upp alla som trots inställda julfester och firande ändå vill bjuda på något trevligt.
Nu har ni möjlighet att göra det men istället njuter NI av
Sjöfartshusets mathantverk i hemmet. Som företag kan Ni fortfarande bjuda på årets middag som dessutom är avdragsgillt.
I år är viktigare än någonsin för de anställda att få känna sig uppskattade. Vi kommer överens om lev datum.
Självklart kan du som privatperson också beställa med utlämningsdatum 8/12
kommer vi överens om vilket datum

CANAPÉ
Skagenröra på handpillade räkor med Sjöfartshusets fröknäcke

FÖRRÄTT
Kalixlöjrom (50g) med egensyrad grädde, picklad silverlök och stekt kavring

VARMRÄTT
Renfilé redo för stekpannan, rensky smaksatt med julens kryddor & madeira,
bakade röda & gula morötter, smör med färsk fransk tryffel och friterad jordärtskocka.

DESSERT
Valrhonachokladterrine smaksatt med punsch, hjortron och saltkola

625 kr/person
(ord pris 725 kr/person)

Klicka här till beställningsformuläret

 

Vi gör helt enkelt en riktigt ELEGANT matkasse för dig, familjen, anställda, kunder eller kollegorna.
På detta sätt skulle ni inte bara glädja andra med Sjöfartshusets FANTASTISKA meny, vi
skulle dessutom hjälpa varandra i dessa bistra tider.
Köksmästaren har plockat ut de allra godaste råvarorna och förbereder så långt det går,
resten fixar ni själva med enkla instruktioner som medföljer.
Mat är omsorg, glädje och livsnjutning.

Varmt välkommen med ER beställning!

Beställs senast TORSDAG den 3/12 kl 14:00.
Upphämtning TISDAG 8/12 kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.

Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”8 dec”
Med reservation för ändringar.

LUCIAPÅSEN 11/12

”Alla julförberedelser skulle vara klara till luciadagen.
Det firade man med att äta och dricka lite extra,
till och med husdjuren fick lite extra foder”

STRÖMMING
Sjöfartshusets stekta inlagda strömming med extra mycket picklad lök,
egensyrat smör och knäckebröd

GRIS
Rimmad, mörbakad & senapsgriljerad svensk grissida med skysås,
Ingrid-Marie kompott, tryfferad gräddkokt grönkål och råstekt potatis

OSTKAKA
Smaksatt med extra mycket cognac & saffran samt rårörda hjortron.
servera gärna med lättvispad grädde.
(grädden medföljer ej)

395 kr/port
(ord pris 525 kr/port)

Beställs senast ONSDAG den 9/12 kl 14:00.
Upphämtning FREDAG 11/12 kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.

Klicka här till beställningsformulär
Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”11 dec”
Med reservation för ändringar.

JULPÅSEN 2020

STILTONMOUSSE
(Serveraras till pepparkakorna och glöggen)

3 SORTERS SILL
Inlagd sill
Senapsill
Pepparrot & Örter

GUBBRÖRA
Toppad med vispad crème fraîche och löjrom

SJÖFARTSHUSETS LAXAR
(svensk regnbågslax)
Dill, citron och peppargravad med hovmästarsås
Champagnevinäger och citrongräsinkokt med dillmajonnäs
Lättrimmad och halmrökt med romsås

SALLAD
Rödbetssallad med dijonnaise, Ingrid-Marie äpplen, inlagd gurka och gräddfil

KALKON
Vildpepparkryddad & lättrökt med apelsin & saffransemulsion

TERRIN
På svensk gris smaksatt med pistage, senapsfrön och Roquefortost

PATÉ
Viltpaté med grönpeppar & timjan, svartvinbär, apelsin och ingefärssås

JANSSON FRESTELSE
Sjöfartshusets klassiska frestelse gjord enligt konstens alla regler

SVENSKA REVBENSSPJÄLL
Mörkokta & glaserade med äpple och ingefära

OST
Sjöfartshusets potkäs smaksatt med kummin, cognac, dill och gräslök

SÖTT TILL KAFFET
Valrhonachokladtryffel med pepparkakskryddor och fikoncrème

Klicka här till beställningsformuläret

Hela julbordet 565:-/p
Endast Sjöfartshusets sillar, laxar och gubbröra 365:-/p

Tillval
50 g. Svensk löjrom, 175 kr.
28 g. Osetra kaviar, 520 kr.
Färsk dillkokt hel hummer (ca.500g.) 345 kr/st.

Smaklig spis, stay safe och ha en riktig GOD jul.

Beställs senast FREDAGEN den 11/12 kl 14:00.
Upphämtning TISDAG 22/12 kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.

Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”julpåsen”
Med reservation för ändringar.

Några ord från vår köksmästare:

Stiltonmoussen är gjord på Engelsk stilton och mixad med crème fraîche  och färskost,
njut till pepparkakor och din favoritglögg

Alla sillinläggningar gör vi enligt konstens alla regler. Vi röker, gravar och kokar in vår svenska regnbågslax
(norsk odlad lax är bannlyst i vårt kök!). Gubbröran görs på kokta lantägg, ansjovis, rödlök,
gräslök, crème fraîche och lite kaviar, toppas sedan med vispad crème fraîche
och lite lyxig svensk löjrom.

Vi vispar alla våra majonnäser, såser och emulsioner själva.

Enligt mig det kanske juligaste av allt och perfekt till revbenspjällen mm..
Rödbetssalladen som vi gör med kärlek på inlagda rödbetor, Dijonnaise,
avhängd gräddfil, inlagd gurka och Ingrid Marie-äpplen.

Vi rimmar, rullar i vildpeppar och röker kalkonbröstet på plats så det blir riktigt saftigt och mört.

Vi gör vår egen viltpaté som vi smaksätter med portvin, timjan och cognacsflamberad grönpeppar.

Terrinen gör vi på svensk gris som vi kryddar lite annorlunda och spännande med pistage,
Roquefort och picklade senapsfrön.

Revbensspjällen mörkokar vi i goda kryddor och gör en sötsyrlig glaze av äpple och ingefära
som ni sedan avslutar i ugnen för fin och krispig yta.

Till Jansons frestelsen använder vi ansjovis, grädde och rikligt med lök som vi sauterat i brynt smör,.
Frestelsen är klar och ni behöver endast avsluta i ugnen.

Som ostservering gör vi vår egen potkäs med riven lagrad ost, färskost, cognac,
och rostad kummin som vi sedan rullar i skuren dill och gräslök.

Avslutningsvis serverar ni vår magiska valrhonachokladtryffel smaksatt
med julens kryddor
som toppas med fikoncreme.

 

NYÅRSMENY 2020

Nyårsmeny 2020

HUMMER & PILGRIMSMUSSLA
Skummad hummersoppa smaksatt med champagne och dillolja samt tartare på glasbakade pilgrimsmusslor
och puffat bovete

SVENSK OXFILE
Uppbunden oxfilé (redo för stekpannan) med oxsvanssky smaksatt med Madagaskarpeppar,
potatisterrine, jordärtskockscreme och brynt smörbakade svarta morötter

CHOKLAD
Valrhona chokladpudding med Frangelicopannacotta och krossad hasselnötsmaräng

545kr/port

Tillval:
Löjromscanape med svensklöjrom (10g) rökt gräddfil, picklad silverlök och brioche 85kr/st
(som tilltugg, till hummersoppan eller till champagnen vid 12-slaget)

50 g svensk löjrom 175 kr
28 g osetra caviar 520 kr
Färsk dillkokt hel hummer 345kr/st

Klicka här till beställningsformuläret

Beställs senast TISDAGEN den 22/12 kl 14:00.
Upphämtning ONSDAG 30/12 kl 12.00-14.00 eller enl. ök.
vid Sjöfartshusets port, Skeppsbron 10.

Betalning sker med swish till 123 013 7000 vid beställningstillfället, märk betalning med ”nyårsmeny”
Med reservation för ändringar.

Tillbaka till Menyer